DNB

DnB’s nye flaggskip i Bergen ligger ved sjøkanten i Solheimsviken. Bygget består av store glassflater som ble designet og profilert med vindusdekor.

Hovedfokus for designet ligger i funksjon og struktur. Det visuelle uttrykket er enkelt, delikat og uten direkte tilknytning til kundens visuelle profil.

Profilering

Alle utvendige glassflater ble markert med utskåret frostet folie i 20 cm høyde, 1 cm bredde og 5 cm mellomrom. Alle innvendige glassflater i samme foliering, men med 40 cm høyde. Dette markerer glassflatene, men beholder noe inn- og utsyn.

For å skjerme innsyn til møterommene reverserte vi sammensetningen, slik at stripene ble i 5 cm bredde, 60 cm høyde og med 1 cm mellomrom. I tillegg folierte vi et bånd over, med bildetrykk på 20 cm høy transparent folie. Bildene er i svart-hvitt med motiver som inneholder mye hvitt og lyse valører. Hvite partier i bilder er 100 % gjennomsiktig på folien, mens lyse partier er semi-transparente. Dette hindrer direkte innsyn og beholder rommenes lys og luft. Inngangspartiene er markert med 40 cm høye tilsvarende felt for motivmessig kategorisering.

Tema for bildene er natur. De er delt opp i hovedkategoriene snø, skog og stein. Hver hovedkategori er videre delt inn i seks underkategorier. Snø er for eksempel underdelt i motivene fjell, vinterlandskap, snødyner, isbre, krystaller og snøfnugg. Uttrykket er rent, klassisk og stødig. Dette identifiserer grunnprinsippene DnB er kjent for.